咨询热线:021-5657 8866   /   

    在线预约   /  

行业动态

全景度假屋,巴西 / Candida Tabet Arquitetura

作者: 时间:2017-09-18

非常感谢 Candida Tabet Arquitetura 予gooood的分享。  Appreciation towards Candida Tabet Arquitetura for providing the following description:

在半圆型场地中央依靠着一栋长型住宅,住宅配有观景平台及游戏空间,是一对年轻夫妇和他们两个儿子的度假屋。他们希望住宅可以最大限度的观赏周围景色,不同的功能空间相互连通,他们能在此感受愉悦,放松心情。

Nestled longwise into the site and arranged in a semi-circle plot, this one main storey, a mezzanine and an annex playroom house designed for a couple and two children focuses on leisure and family life. Following client expectations, it plans to maximize the beautiful view to the horizon and to emphasize circulation between the different rooms promoting conviviality, contemplation and inviting to idleness.

▼建筑外貌,view of the architecture

该住宅结构采用有清晰纹理的木材,梁结构来自可持续性的Cumaru木材。屋顶采用经过防水处理的板材,以方达到防雨和快速装配的效果。该建筑设计模糊了室内外界限,泳池的设立让立面玻璃门反射粼粼波光,推开玻璃门,居住者便可以独享一处绝佳的观景平台。而置于客厅和餐厅之间,并于休息室之上的夹层空间,不仅为居住者带来安静的阅读空间,更拥有全角度观景体验。

The ACP house is structured by a striped pattern of wood porches and beams of sustainable solid Cumaru wood. The roof was built with processed boards and waterproof membrane in order to avoid the use of water and provide faster construction. This architecture overtakes the traditional concepts by the interaction between indoor and outdoor thanks to the pool set up against the glass curtain wall that makes up the facade and transforms the living-room into a large terrace once it is completely folded, overlooking the golf course. The mezzanine placed between living and dining room, above the TV room, also facing interior and exterior, offers a quite reading area with a panoramic view.

▼户外泳池,swimming pool

   

   

设计师在两倍于卧室高度的公共空间中,设置了夹层观景平台,这种空间高度的起伏形成了特别的立面旋律。于此同时,天花板的有利高度保证了室内空气的良好流通,热气流向上游移动,让室内温度更加舒适。

The design composition gains rhythm through the mix of the standard ceiling height of the aligned bedrooms area and the double ceiling height of the social area with a mezzanine placed at its center. In addition to the aesthetic function, the great ceiling height potentiates crossing ventilation and allows hot air to rise improving thermal comfort.

▼夹层观景平台,the mezzanine

住宅遵循当代优雅的室内设计风格,内部粉饰的白墙与Cumaru木结构形成鲜明对比。地板以浅灰色水泥铺面,壁炉及楼梯均以深色精钢做材。室内的部分家具,如厨房的碗柜橱柜为定制家居,其他家具如餐桌和长椅制作于建筑结构的剩余木材。内部装饰紧凑而柔软舒适,让小朋友可以自由玩耍不受约束。经过Sunbrella软装包面的座椅和航海绳的使用让家具更加简洁与实用。

The house asserts a contemporary and elegant interior design with white walls contrasting with the yellowish of Cumaru wood panels and structure. The floor finishing is light grey cement and the fireplace and the stair are made of dark steel. Some furniture is bespoke, like the dining room cupboard and closets; others such as the dining table and benches are made with left over wood from the house construction. The decoration and the finishes were planned for intense use with no restriction for “vivid” children; therefore seats were upholstered with Sunbrella® fabric and nautical rope making everything simplified and practical.

▼餐厅,dining space

   

▼室内外景色对视,view from inside

▼木质建筑结构,structure

▼楼梯,staircase

   

2.5米宽,45米长的住宅比例,令该住宅展现独特的水平外观。该体量让私人空间与公共空间纵向连通,形成一条展开的木结构观景平台,足够开放的空间关系,让室内阳光无限充裕。

With its outstanding proportions (2,5 meters wide by 45 meters long), an unique longitudinal gallery generates a section between social and private areas promoting a promenade full of architectural scenes coming from the exposed wood structure, the detached volumes with generous amount of transparency and invasion of sunlight.

▼纵向空间,the longitudinal gallery

  

浴室尽量采用单调配色:墙壁由深灰色混凝土饰面,上面架设石灰石水槽和摆位,淋浴间地板铺设棕色河卵石。顶部结构将日光充分引入其中。

Bathroom follows the minimalist color palette: walls are covered with dark grey cement, the wall mounted sink and niches are built in grey limestone and the shower’s box floor is covered with brown river pebble. A large zenithal frame brings sunlight into the space.

▼洗手间色彩单调,the minimalist color palette of  the bathroom

   

▼建筑外表面,appearance

▼平面图,plan

▼剖面图,section

▼立面图,elevation

Typology: Single family vacation house
Client: Private
Location: Fazenda Boa Vista, Porto Feliz, São Paulo, Brazil Site area: 3085.50 sqm
Built area: 1172.50 sqm
Completion date: april 2016
Cost: Withheld
Architect: Candida Tabet Arquitetura
Project Menager: Gabriel Faria de Paula
Team: Carolina Biseli, Carolina da Mata, Santiago Fernandez General Contractor: Gaia Construtora
Structure engineer: Benedicts Engenharia
Wood engineer: Orbital Consultoria e Construções Ltda. Metal frames: Tecnofeal Esquadrias de Alumínio
Swimming pool coating: Cristalpool Revestimento de Piscina Lighting designer: VM Iluminação
Interior designer: Candida Tabet Arquitetura
Photographs: Fran Parent